Door een technisch probleem is deze site van Aardewijs tijdelijk niet compleet.
Dat is wel het geval als u gaat naar: aardewijs.staatevenhier.nl. Excuses voor het ongemak.

De zomer is er voor om tot bloei te komen

Summerschool

Het is een traditie om in augustus een programma aan te bieden. Dit is vaak aan het einde, of direct na afloop van de schoolvakanties. Jaarlijks is het aanbod anders maar is altijd leerzaam en ontspannen.
Het is een prachtige gelegenheid om de zomerse warmte te combineren met een warm samenzijn. Je treft gelijkgestemden die bereid zijn stil te staan bij wat het leven biedt, daar naar op zoek zijn en er van genieten; een duurzaam vakantiegevoel zou je het kunnen noemen.

Cursuslocatie

Dit jaar weer in het Bergkristal, landelijk gelegen tussen Esch en Haaren. Niet ver van Vught en de A2. Meer informatie over deze fraaie locatie tref je onder cursuslocaties en op www.bergkristal.nl.

Je kunt tijdens de summerschoolweek bijvoorbeeld van maandag tot vrijdag blijven slapen in een bed&breakfast in de nabije omgeving. Blijf lekker een aantal nachten op het Brabantse platteland en geniet de middagen van de natuurlijke omgeving en rust. Je kunt er prachtig fietsen en wandelen (Kampinaheide, vennen Oisterwijk) of ga een middagje naar het nabijgelegen Den Bosch.

Kosten en inschrijving

De kosten zijn € 170, te voldoen bij inschrijving. Inschrijven middels het inschrijfformulier.

Overige informatie

Bij minimaal 8 deelnemers gaat de cursus door, het maximum aantal is 14. Er is geen vooropleiding vereist. De tijdsbesteding is gelijk aan het bijwonen van de cursus. Materiaalkosten zijn inbegrepen. Thee en koffie zijn gratis. Deze staan klaar een half uur voor aanvang. Wil je meer weten neem dan contact op met Aardewijs.

 

Summerschool 2018: Ware Liefde

Maandag 20 t/m vrijdag 24 augustus 2018
Vijf ochtenden, van 9.30 – 12.00 uur
Cursusleiding: Jolanda en Ad Vermeer, de oprichters van Aardewijs

 

 

Inspiratiebron

Wij hebben ons laten inspireren door het boekje Ware Liefde van Thich Nhat Hanh. Deze vietnamese monnik stichtte in Zuid Frankrijk een inmiddels omvangrijke gemeenschap Plum Village. Hij maakte het boeddhisme toegankelijk voor ons westerlingen en stond zo aan de basis van mindfulness.   

Waar gaat Ware Liefde over?

We maken kennis met de vier hartkwaliteiten: Liefde, Compassie, Vreugde en Vrede. We staan stil bij wat ze te bieden hebben. Wat is hun essentie en wat een geweldig potentieel komt er vrij als we ze volop kunnen leven? Ze overstijgen de 1 : 1 relaties van ons mensen, ze verbinden ons met de hele schepping.

Wat beoogt deze cursus?

Het doel van de cursus is een stap te maken in het voluit leven van de vier hartkwaliteiten. Per kwaliteit kijken we naar de betekenis voor jou in relatie tot de ander. Maar ook naar hoe jij er naar jezelf toe mee omgaat. Hoe zou je immers van de ander onvoorwaardelijk kunnen houden als je jezelf niet liefhebt? Wellicht ontdek je links of rechts een obstakel om jouw Ware Liefde te leven? In warme ontmoetingen met jezelf word je je bewust en kom je tot transformatie. Je werkt in een ontspannen setting aan je eigen ontdekkingstocht, omringd door liefdevolle mensen die ook onderweg zijn. Met behulp van uitleg, (meditatieve) oefeningen, muziek, teksten e.a. werk je hier gericht aan. Het delen met elkaar is daarbij versterkend. De ervaring leert dat zo'n intensieve week de deelnemers doorgaans veel brengt; een bijzondere vakantiebestemming met een duurzaam effect.