Door een technisch probleem is deze site van Aardewijs tijdelijk niet compleet.
Dat is wel het geval als u gaat naar: aardewijs.staatevenhier.nl. Excuses voor het ongemak.

Mindfulness leert je jezelf te zijn en dit samen te doen

Vervolgtraining Mindfulness

Wie zich de beginselen van Mindfulness heeft eigen gemaakt staat voor de uitnodiging deze te integreren in het dagelijkse bestaan. Dat vraagt om aandacht en tijd. Daarbij helpt verdieping en vooral beoefening. Aardewijs biedt daarvoor een vervolgtraining aan. Deze wordt bewust uitgesmeerd over een langere tijd. Het samen beoefenen is een geweldige stimulans om tot een eigen ‘leven in aandacht’ te komen. Overigens kun je deze vervolgtraining ook doen als je ergens anders een cursus MBSR of MBCT hebt gedaan.

Cursusleiding

Jolanda en Ad Vermeer, samen initiatiefnemers van Aardewijs, verzorgen deze cursus. Zij zijn beiden geaccrediteerd mindfulnesstrainer. Wil je meer over hen weten: zie cursusleiding.

Plaats en tijd

De vervolgtraining bestaat evenals de basistraining uit acht bijeenkomsten maar nu verspreid over een heel jaar. Maar als je niet het hele jaar kunt is er de mogelijkheid in te schrijven voor een half jaar. De cursus kan starten eind januari of eind september.

Op basis van belangstelling

Heb je interesse laat het ons dan weten door het inschrijfformulier in te vullen. Wij nemen dan contact met je op om te kijken wanneer jij kunt, overdag of 's-avonds en welke locatie je voorkeur heeft. Hebben wij een groep, minimaal zes deelnemers, bij elkaar dan kunnen we van start. Start er een groep dan zullen we dit ook altijd via de digitale nieuwsbrief bekend maken.   

Kosten en inschrijving

 • bij deelname aan de hele jaarcursus € 250,00
 • bij deelname aan een half jaar blok € 140,00

Bedragen te voldoen bij besluit tot deelname. Aanmelding belangstelling kan middels het inschrijfformulier en is gratis.

Vergoeding kosten training

 • Een werkgever draagt vaak bij aan de kosten van een mindfulnesstraining. Veel CAO's kennen een persoonlijk budget voor scholing en ontwikkeling, ook hier kan een beroep op gedaan worden.
 • Ook zijn er nog al wat ziektekostenverzekeraars die op basis van een aanvullende polis een deel van de kosten vergoeden. Helaas stelt elke verzekeraar zo zijn eigen eisen. Kijk goed naar de polisvoorwaarden. De praktijk heeft geleerd dat een telefonisch verzoek de moeite waard kan zijn.
 • Is een financiele bijdrage relevant voor je, vraag dan vooraf duidelijkheid! Als je kunt declareren verstrekken wij een nota.

 

Ervaringen van deelnemers

Uniek

Op veel plaatsen kun je een basistraining mindfulness doen. Maar een goed daarop aansluitende vervolgtraining is nog een zeldzaamheid. Bijzonder is de doorlooptijd van een jaar. Heb je de basistraining bij Aardewijs gedaan dan tref je dezelfde leiding aan; je bent direct ‘thuis’ als je begint.

Samen doen is essentieel

Thich Nhat Hanh, de boeddhistische monnik die aan de basis stond van wat zich tot Mindfulness heeft ontwikkeld roept altijd op ‘het niet alleen te doen’. Wie zijn gemeenschap Plum Village bezoekt is meteen duidelijk wat het brengt als je samen ‘in aandacht’ bent. Ook in Nederland zijn op basis van zijn traditie vele sangha’s (be-oefengroepen) die met grote regelmaat bijeenkomen.

Inhoud training

Tijdens de vervolgtraining vindt verdieping plaats, kom je makkelijker ‘in de oefeningen’ en zul je o.a. merken dat de groepsenergie voor iets extra’s zorgt. Gedurende langere tijd zul je steeds opnieuw gestimuleerd worden Mindfulness meer en meer in je dagelijkse leven te integreren. Ook hier zijn er acht bijeenkomsten. Door in elke bijeenkomst van twee uur het thema van de basistraining uit te diepen blijft alles herkenbaar en een logisch geheel. De beweging die je krijgt aangereikt is ook hier het thema van de les: 

 • Van met aandacht aanwezig zijn naar: je aandacht bewust inzetten
 • Van rechtstreeks beleven naar: 'zijn'
 • Van onplezierige dingen belangstellend benaderen naar: 'er bij blijven'
 • Van leven in het nu naar: vrijheid
 • Van dingen laten zijn zoals ze zijn naar: ze omarmen
 • Van open blijven in contact naar: je verbinden
 • Van houden van jezelf naar: heel worden
 • Van persoonlijk verantwoordelijkheid nemen naar: universele verantwoordelijkheid

Per keer ontvang je theorie en doe je oefeningen. Voor thuis krijg je passende oefeningen en opdrachten mee.

Cursusleiding

Jolanda en Ad Vermeer, samen initiatiefnemers van Aardewijs, zijn beiden geaccrediteerd mindfulnesstrainer. Zij geven samen deze training. Wil je meer over hen weten: zie cursusleiding.

Wat bieden wij in het bijzonder

 • als je wilt een vrijblijvend intakegesprek
 • een fijne veilige werksfeer in de groep
 • een cursusmap met theorie en oefeningen
 • als je dit wenst één gratis individueel gesprek gedurende de cursus

Wij bevelen van harte aan om het boek ‘Mindfulness voor beginners’ met een oefen CD aan te schaffen (kosten 2017 circa € 17,00).