Door een technisch probleem is deze site van Aardewijs tijdelijk niet compleet.
Dat is wel het geval als u gaat naar: aardewijs.staatevenhier.nl. Excuses voor het ongemak.

Aardewijs brengt mij nieuwe inzichten die mij meer mens maken

Reacties cursisten

Aardewijs vraagt regelmatig aan deelnemers na afloop van een training iets te schrijven over hun ervaringen. Een aantal recente reacties vind je hieronder voor zowel de mindfulnesstrainingen als de verdiepingsgroep. In leeftijd varieerden deze cursisten tussen 26 en 82. 

OVER DE MINDFULNESSTRAININGEN: 

 

Yara

Nadat ik een traject naar ander werk had afgesloten bij Ad als coach, werd mij aangeboden om mee te doen aan de basistraining mindfulness. Mijn doel was om in de nieuwe fase waarin ik zit in mijn traject (nieuwe opleiding, nieuw werk, oudezaken afgesloten) de balans te vinden in combinatie met mijn gezin en mijn rust te bewaren. Binnen de veiligheid van de groep ben ik tijdens het doen van oefeningen aangelopen tegen grenzen die ik ervaar; met name hoe ik mijn grenzen (zowel mentaal als fysiek) moet bewaken en duidelijk stellen. Verder was voor mij vooral het leren van de bodyscan prettig, dit kun je altijd toepassen om even tot rust te komen; zelfs zittend op je bureaustoel tussen het werk door. De sfeer in de groep was prettig. De cursusleiding draagt daar zeker aan bij.

Leon

Bij aanvang van de training kende ik 'mindfulness' alleen van horen zeggen. Tijdens de training heb ik op een prettige manier meer kennis opgedaan en deze ook toegepast. Langzaam maar zeker krijgt mindfulness een plekje in mijn dagelijkse activiteiten.

Anoniem

Dit is een training waar ik veel aan gehad heb. Het heeft me veel inzichten gegeven en een zetje in de rug om op de weg, die ik al was ingeslagen verder te gaan. Vooral het bewust worden van dingen en hoe tegen zaken aan te kijken en mee om te gaan. Het heeft me veel opgeleverd. Het wat milder mogen zijn t.o.v. mezelf, zaken accepteren zoals ze zijn. Ik merk nu echt wel veranderingen (positieve) bij mijzelf en mijn omgeving ook bij mij. Het is zeker geen makkelijke training als je er echt mee bezig wilt zijn, maar wel de moeite waard als je dingen in je leven anders wilt benaderen, last hebt van stress om je heen en iedereen van alles van je wil. En je ook nog van alles van jezelf moet. Ik ben mezelf vaak tegen gekomen hoor, maar dat bracht me wel verder. Mooi om te ervaren dat als je meer vanuit je hart wilt leven en handelen dit ook gewoon oké is. De cursusleiding is erg prettig, straalt rust uit en weet dit over te brengen op de groep. Daardoor hing er een veilige en warme sfeer in de groep en leer en deel je ook veel van en met elkaar.

Caroline

Ik kan het iedereen aanraden om met andere ogen te leren kijken. Hele fijne training.

Marie-Cecile 

De training mindfulness van Ad en Jolanda voelt als een warm bad. Aan alles kun je merken dat zij dit met hart en ziel doen. Zowel de voorbereiding als de uitvoering is professioneel en tot in detail uitgewerkt. Ik zocht naar iets wat passend bij mij zou zijn en heb het in deze training gevonden; een aanrader. Ik heb me inmiddels al ingeschreven voor de vervolgtraining.

Dirk 

Met name uit nieuwsgierigheid ben ik aan de training mindfulness bij Aardewijs begonnen. Met twee jonge kinderen en een drukke baan vliegen de dagen, weekenden, weken, etc voorbij. Ik was benieuwd of mindfulness me meer bewuster van onze tijd en zegeningen kon laten maken, dus "zijn" i.p.v. "doen". Na zes sessies is mijn conclusie dat iedereen deze training zou moeten volgen!! Mindfulness blijkt me veel te geven, maar het is wel een echte reis die geduld, doorzettingsvermogen en focus vergt. Mijn enthousiasme over de training bij Aardewijs komt ook voor een groot deel door de wijze waarom Jolanda en Ad deze verzorgen. Zij zijn namelijk in staat om de theorie van mindfulness erg duidelijk en begrijpelijk toe te lichten, waardoor het ook erg praktisch toepasbaar is. Daarnaast merk je aan alles dat ze enorme ervaring op dit vlak hebben, waardoor ze vragen of situaties van deelnemers erg rustig en to-the-point oppakken. Tenslotte zijn ook de oefeningen erg interessant en divers, wat wederom de toepasbaarheid van mindfulness zeer groot maakt.