Door een technisch probleem is deze site van Aardewijs tijdelijk niet compleet.
Dat is wel het geval als u gaat naar: aardewijs.staatevenhier.nl. Excuses voor het ongemak.

Er is altijd licht

Heel zijn, jij kunt het

De mens is meer dan alleen zijn lichaam en zijn geest. Dat meer kun je benoemen als innerlijke natuur, zelfhelend vermogen, geest, levenskracht of God. Het is niet te vatten in woorden. Je kunt het wel persoonlijk ervaren; je essentie. Deze kun je meer en meer ontdekken door af te stemmen op de eenheid die je bent. Alles ervaren zoals het zich aandient is de sleutel tot heelwording, ieder mens beschikt over dit vermogen.

Gezondheid is een openstaan voor verandering van binnenuit, overeenkomstig onze innerlijke natuur. Crises laten je zien waar je staat, als mens en als gemeenschap. Emotionele pijn is een helpende herinnering aan iets van je essentie dat niet geleefd kon worden. Zo helpen ziekte en pijn om beter te worden, beter zelfs dan je voorheen was. Je wordt je meer bewust van jezelf.

Een crisis is niet iets wat overwonnen, maar begrepen moet worden. Dit klinkt enigszins theoretisch, maar in de praktijk geeft je lichaam op eenvoudige en directe wijze aan waar je je aandacht op moet richten om geestelijk te kunnen groeien. Je lichaam en je geest nodigen je uit om waar te nemen wat je werkelijkheid is. Door diep te kijken en te luisteren ontdek je dat je eigen waarheid een universele basis heeft.

Alle aspecten van de mens, lichamelijk, geestelijk, emotioneel en spiritueel hebben in samenhang voortdurend aandacht nodig om een gezonde ontwikkeling mogelijk te maken. Het gaat bij Aardewijs dan ook over wat je in je leven nodig hebt om in brede zin gezond te blijven en gelukkig te zijn. Zo kan je geestelijke gezondheid dan ook niet los gezien worden van je lichamelijke, alles is met elkaar verbonden.