Door een technisch probleem is deze site van Aardewijs tijdelijk niet compleet.
Dat is wel het geval als u gaat naar: aardewijs.staatevenhier.nl. Excuses voor het ongemak.

Er is altijd licht

Visie op heel zijn

Een mens beschikt over helende kracht van binnenuit, het is je innerlijke natuur, je eigen levenskracht, jouw zelfgenezend vermogen.

De mens is meer dan alleen zijn lichaam en zijn geest. Dat meer kun je benoemen als innerlijke natuur of zelfgenezend vermogen of geest of levenskracht of God. In feite is het onbenoembaar. Het heeft te maken met wat je als het meest wezenlijke van de mens ervaart; essentie. Deze essentie kun je meer en meer ontdekken door af te stemmen op de eenheid die je bent. Alles er laten zijn zoals het zich aandient is de sleutel tot verandering.

Gezondheid is een openstaan voor verandering van binnenuit, overeenkomstig onze innerlijke natuur. Crises laten je zien waar je staat, als mens en als gemeenschap. Emotionele pijn is een helpende herinnering aan waar iets van je essentie niet geleefd kon worden. Zo helpen ziekte en pijn om beter te worden, beter zelfs dan je voorheen was. Je wordt je meer bewust van jezelf.

Een crisis is niet iets wat overwonnen, maar begrepen moet worden. Dit klinkt enigszins theoretisch, maar in de praktijk geeft het lichaam op eenvoudige en directe wijze aan waar je je aandacht op moet richten om geestelijk te kunnen groeien. Je lichaam en je geest nodigen je uit om waar te nemen wat je werkelijkheid is. Door diep te kijken en te luisteren ontdek je dat je eigen waarheid een universele basis heeft.

Alle aspecten van de mens, lichamelijk, geestelijk, emotioneel en spiritueel hebben in samenhang voortdurend aandacht nodig om een gezonde ontwikkeling mogelijk te maken. Het gaat bij Aardewijs dan ook over wat je in je leven nodig hebt om in brede zin gezond te blijven en gelukkig te zijn. Zo kan je geestelijke gezondheid dan ook niet los gezien worden van je lichamelijke, alles is met elkaar verbonden. 

 

Het bijzondere van Aardewijs

Het unieke van het aanbod is dat gewerkt wordt vanuit de ervaring van eenheid, vanuit liefde als onuitputtelijke bron.

De cursussen en workshops gaan voorbij kennis en zijn sterk ervaringsgericht. Ze bieden je de gelegenheid de gemeenschappelijke bron in jezelf te ervaren; de heelheid die heelt. Je leert daar op af te stemmen en vandaar uit te werken. Het gaat daarbij vaker om toelaten dan om iets te bewerkstelligen.

 

Dat is in alle activiteiten de bewust gekozen ‘rode draad’. Elke cursus en workshop heeft de potentie van meer heel worden; cursisten ervaren dit dan ook vaak. Persoonlijke groei ga je beleven als een gebeurtenis vol liefdevolle wederkerigheid. Wie zich zelf heelt, heelt zijn relaties, heelt de Aarde. Het proces van de groep zorgt voor een bijzondere energie die deze ervaringen en inzichten mogelijk maakt. Er wordt samengewerkt vanuit een grote onderlinge dienstbaarheid. Door er liefdevol voor elkaar te zijn wordt ieders individuele proces maximaal ondersteund. Je zult je ‘thuis’ voelen.Je zult ervaren dat jouw verandering in je privé-omgeving wordt opgepikt. Als vanzelf ontvangen zij het licht dat jij ervaart en uitstraalt.
Cursisten die beroepsmatig de inzichten van Aardewijs gebruiken beleven de verandering als een verrijking, en zo ook hun cliënten. Het werken vanuit een nieuwe afstemming maakt werken met mensen tot een zegen. De druk, dat jij het moet doen en voor herstel moet zorgen verdwijnt.