Door een technisch probleem is deze site van Aardewijs tijdelijk niet compleet.
Dat is wel het geval als u gaat naar: aardewijs.staatevenhier.nl. Excuses voor het ongemak.

Aardewijs brengt mij nieuwe inzichten die mij meer mens maken

Reacties cursisten

Aardewijs vraagt regelmatig aan cursisten na afloop van een cursus iets te schrijven over hun ervaringen. Een aantal recente reacties vind je hieronder voor zowel de mindfulnesscursussen als de verdiepingsgroep. In leeftijd varieerden deze cursisten tussen 26 en 82. 

OVER DE MINDFULNESSCURSUSSEN: 

 

Yara

Nadat ik een traject naar ander werk had afgesloten bij Ad als coach, werd mij aangeboden om mee te doen aan de basiscursus mindfulness. Mijn doel was om in de nieuwe fase waarin ik zit in mijn traject (nieuwe opleiding, nieuw werk, oudezaken afgesloten) de balans te vinden in combinatie met mijn gezin en mijn rust te bewaren. Binnen de veiligheid van de groep ben ik tijdens het doen van oefeningen aangelopen tegen grenzen die ik ervaar; met name hoe ik mijn grenzen (zowel mentaal als fysiek) moet bewaken en duidelijk stellen. Verder was voor mij vooral het leren van de bodyscan prettig, dit kun je altijd toepassen om even tot rust te komen; zelfs zittend op je bureaustoel tussen het werk door. De sfeer in de groep was prettig. De cursusleiding draagt daar zeker aan bij.

Leon

Bij aanvang van de cursus kende ik 'mindfulness' alleen van horen zeggen. Tijdens de cursus heb ik op een prettige manier meer kennis opgedaan en deze ook toegepast. Langzaam maar zeker krijgt mindfulness een plekje in mijn dagelijkse activiteiten.

Anoniem

Dit is een cursus waar ik veel aan gehad heb. Het heeft me veel inzichten gegeven en een zetje in de rug om op de weg, die ik al was ingeslagen verder te gaan. Vooral het bewust worden van dingen en hoe tegen zaken aan te kijken en mee om te gaan. Het heeft me veel opgeleverd. Het wat milder mogen zijn t.o.v. mezelf, zaken accepteren zoals ze zijn. Ik merk nu echt wel veranderingen (positieve) bij mijzelf en mijn omgeving ook bij mij. Het is zeker geen makkelijke cursus als je er echt mee bezig wilt zijn, maar wel de moeite waard als je dingen in je leven anders wilt benaderen, last hebt van stress om je heen en iedereen van alles van je wil. En je ook nog van alles van jezelf moet. Ik ben mezelf vaak tegen gekomen hoor, maar dat bracht me wel verder. Mooi om te ervaren dat als je meer vanuit je hart wilt leven en handelen dit ook gewoon oké is. De cursusleiding is erg prettig, straalt rust uit en weet dit over te brengen op de groep. Daardoor hing er een veilige en warme sfeer in de groep en leer en deel je ook veel van en met elkaar.

Caroline

Ik kan het iedereen aanraden om met andere ogen te leren kijken. Hele fijne cursus.

Marie-Cecile 

De cursus mindfulness van Ad en Jolanda voelt als een warm bad. Aan alles kun je merken dat zij dit met hart en ziel doen. Zowel de cursusvoorbereiding als de uitvoering is professioneel en tot in detail uitgewerkt. Ik zocht naar iets wat passend bij mij zou zijn en heb het in deze cursus gevonden; een aanrader. Ik heb me inmiddels al ingeschreven voor de vervolgcursus.

Dirk 

Met name uit nieuwsgierigheid ben ik aan de cursus mindfulness bij Aardewijs begonnen. Met twee jonge kinderen en een drukke baan vliegen de dagen, weekenden, weken, etc voorbij. Ik was benieuwd of mindfulness me meer bewuster van onze tijd en zegeningen kon laten maken, dus "zijn" i.p.v. "doen". Na zes sessies is mijn conclusie dat iedereen deze cursus zou moeten volgen!! Mindfulness blijkt me veel te geven, maar het is wel een echte reis die geduld, doorzettingsvermogen en focus vergt. Mijn enthousiasme over de cursus bij Aardewijs komt ook voor een groot deel door de wijze waarom Jolanda en Ad deze training verzorgen. Zij zijn namelijk in staat om de theorie van mindfulness erg duidelijk en begrijpelijk toe te lichten, waardoor het ook erg praktisch toepasbaar is. Daarnaast merk je aan alles dat ze enorme ervaring op dit vlak hebben, waardoor ze vragen of situaties van deelnemers erg rustig en to-the-point oppakken. Tenslotte zijn ook de oefeningen erg interessant en divers, wat wederom de toepasbaarheid van mindfulness zeer groot maakt.

Christel

Fijne en leerzame cursus om kennis te maken met mindfulness en meditatie. Het heeft mij inzicht gegeven in mijn denkpatroon en hoe daar mee om te gaan. De inhoud van de lessen is toegankelijk en toepasbaar in de praktijk. Er is ruimte en respect voor de cursisten, iedereen is de moeite waard.

 

Anouk

Zowel de basiscursis als de vervolgcursus van Aardewijs zijn heel goed bevallen. De cursusleiding is rustig en open en zet een heel fijne sfeer neer en brengt je op een persoonlijke manier de beginselen bij. Ik heb behalve veel geleerd en ontdekt over mezelf, ook veel fijne momenten met anderen mogen beleven. Bedankt!!

Carolien

Een erg interessante en toegankelijke cursus.

Jeanette 

Door mindfulness leerde ik vooral bij mezelf te blijven door aandacht te geven aan mijn lijf, adem en gevoel. Op weg naar rust en balans met aandacht voor de kleine, mooie dingen van het leven.

Ria 

De cursus mindfulness heeft mij zeer goed gedaan en kwam voor mij op het juiste moment. Twee dagen voordat de cursus begon kreeg mijn partner een herseninfarct. Door de begeleiding tijdens de cursus kon ik mijn verdriet een plekje geven en mijn man ondersteunen in zijn proces. Vooral de bodyscan en de meditaties gaven mij de rust die ik nodig had. Ik leerde ondanks de drukke tijd dat ik tijd moest vrijmaken voor de oefening en dat het mij tijdwinst opleverde.

Tessa 

De wens om een keer een mindfulness cursus te volgen was er al langer. Nu bleek de tijd daar te zijn en kon ik alles geregeld krijgen met de kinderen en het thuisfront. Ik heb mijn deelname als zeer prettig ervaren, echt een moment waar het even om mij ging. Het was een investering en verdieping in mezelf. De cursus heeft mij dan ook handvatten gegeven hoe de rust in mezelf te vinden. Rust zit in jezelf, factoren van buitenaf kunnen hieraan bijdragen. Maar je zult het eerst in jezelf moeten vinden. De wijze hoe dat moet, daar kun je volop mee oefenen tijdens de cursus. Heb ervaren: ‘Het is niet eenvoudig de weg naar jezelf te vinden, degenen die op reis gaan zullen ervaren niet naar een einddoel te streven. Het is zoals het is, prettig of niet’.

Rolinde

De cursus mindfulness van Ad en Jolanda was voor mij zeer inspirerend en motiverend. De kennis die wordt aangereikt kan meteen worden toegepast in het dagelijkse leven. Ad en Jolanda leiden je door de stof op een heldere, praktische en liefdevolle manier. Ik kan deze cursus zeker aanbevelen.

OVER DE VERDIEPINGSGROEP:

 

Michielde

De cursus was persoonlijk een eyeopener voor mij. Vooral de wijze waarop de twee cursusleiders ons hebben ingewijd in het acceptatieproces van hetgeen zich voordeed heeft mij getroffen, in het bijzonder hun persoonlijke aandacht en liefde voor het unieke van iedere cursist. Dit vulde bij mij de missing links om de spirituele/religieuze ontwikkelingsweg verder te kunnen gaan op mijn aardse pad. Mijn dank hiervoor.

Mieke

AARDEWIJS , zo ervaarde ik de cursus en de twee cursusleiders: zeer inspirerend en bezielend, met vier benen op de grond.

Fran

Aardewijs brengt mij nieuwe inzichten die mij meer mens maken. Een belangrijke ervaring is, dat er voor iedere persoon ruimte is, om te zijn die je bent. Kernwoorden van het afgelopen cursusjaar zijn: respect, ruimte, natuur, en op tijd iets lekkers bij koffie of thee.

Anja uit Nieuwegein

Aardewijs is voor mij Thuiskomen. Persoonlijke groei in een liefdevolle omgeving. Met warme aandacht voor iedere cursist.