Door een technisch probleem is deze site van Aardewijs tijdelijk niet compleet.
Dat is wel het geval als u gaat naar: aardewijs.staatevenhier.nl. Excuses voor het ongemak.

Aardewijs biedt meer dan je verwacht

Ben je...

  • verlangend naar wat essentieel voor je is?
  • van plan meer vanuit het hier en nu te gaan leven?
  • op zoek naar persoonlijke ontwikkeling of zingeving?
  • geboeid door het leven en wil je hier meer van weten?
  • toe aan een andere verhouding tot leven, lijden en sterven?
  • geïnteresseerd in gezondheid en welzijn van je zelf of van anderen? 
  • werkzaam in 'mensenwerk' en wil je jezelf verrijken met een andere kijk op je rol?
  • al werkend op weg jezelf of je dierbaren te verliezen?  
  • nieuwsgierig naar je ware aard en verbinding met de natuur? 

dan brengen de cursussen en workshops van Aardewijs je ‘thuis’. Iedereen is van harte welkom ongeacht leeftijd of vooropleiding.

Persoonlijke groei

Bij cursussen en workshops denk je wellicht al snel aan iets leren. Dat is bij Aardewijs zeker het geval maar er is meer en wel je groei in persoonlijke zin. Leren en persoonlijk groeien gaan hand in hand maar is in elke cursus verschillend. Er zijn cursussen die sterk gericht zijn op je persoonlijke ontwikkeling en anderen richten zich meer op verdieping van je inzichten. Er is echter altijd een groepsproces waardoor je veel opsteekt van anderen. Persoonlijke groei ontstaat hoe dan ook bij elke cursist maar is steeds weer verrassend. Zij geven vrijwel altijd terug verrast en geboeid te zijn door wat deelname hen als mens brengt. (zie reacties cursisten)

Aardewijs is er ook voor jou

Iedereen kan deelnemen aan workshops of cursussen van Aardewijs. Er zijn geen eisen t.a.v. vooropleiding of werkkring o.d.. De uitzonderingen zijn activiteiten die bestemd zijn voor 'gevorderden'. Van deelnemers wordt altijd verwacht dat men respectvol met anderen omgaat, elkaars privacy garandeert en de cursuslocatie beschouwt als thuis.

 

Aandacht en verzorging

De cursusleiding zorgt altijd voor een fraaie aankleding van de cursusruimte; in het midden tref je steeds een andere inspirerende creatie. Er wordt altijd in een cirkelopstelling gewerkt als symbool van de eenheid die je met elkaar vormt. Het bevordert de uitwisseling en gevoel van veiligheid. Er is gratis koffie en thee. Duurt het programma een hele dag dan wordt gezorgd voor vegetarische soep of een salade bij de lunch. Je brood breng je naar eigen smaak en trek zelf mee.

 

Werkwijze

de groepen zijn nooit groter dan 20 mensen
er zijn vrijwel altijd twee cursusleiders
voor individuele situaties is steeds aandacht
de cursusleiding reikt materiaal per les uit
er zijn geen mondelinge of schriftelijke examens
de cursusleiding is indien gewenst tussentijds bereikbaar

Tijdsbesteding

De workshops vragen niet om meer tijdsbesteding dan aanwezigheid. Bij de langere cursussen is er doorgaans geen verplicht ‘huiswerk’ maar wordt je voortdurend gevoed om er tussentijds mee aan de slag te gaan als je dat wil. Als je er enkele uren per week aan besteedt haal je veel meer uit de cursus maar je wordt daar niet op gecontroleerd.

Cursus- en workshopmateriaal

Deelname aan activiteiten van Aardewijs vraagt vooral om aanwezige aandacht. Je ontvangt ondersteunend materiaal varierend van een uitgebreide syllabus (mindfulnesscursussen) tot los materiaal (workshops). Je maakt daarnaast je eigen aantekeningen. Ook is er altijd een uitgebreide literatuurtafel met boeken en publicaties over het aan de orde zijnde onderwerp of thema.

Diploma's of certificaten

Aardewijs verstrekt geen diploma's of certificaten. Je bent zelf het beste bewijs van wat het je gebracht heeft. Dat zegt zoveel meer dan een papieren bewijs van deelname. Mocht dit laatste gevraagd worden bijv. vanwege een vergoeding dan verstrekken wij een persoonlijke bevestiging.